Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C
REKLAM ALANI
Kasım 26, 2014 2:38 pm
1.709
A+
A-

CHP Ortaca Kadın Kolları Başkanı Zümrüt Avcı: “Kadınlar yaşasın, yaşasın kadınlar”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca Kadın Kolları, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle, kadına karşı uygulanan şiddeti kınadı.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca Kadın Kolları başkanı Zümrüt Avcı “Kadına yönelik her türlü şiddet sonlanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi yüksek sesle ifade ediyoruz” dedi.

 

Ortaca ilçe teşkilatında kadın kolları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapılan basın açıklamasının ardından toplantıya katılanlara kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için “mor kurdela” takıldı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca Kadın Kolları başkanı Zümrüt Avcı yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

-2013’de 237, 2014’ün ilk 10 ayında 255 kadın öldürüldü

“2014 Türkiye’sinde kadınlar öldürülüyor, çocuklar öldürülüyor, emekçiler öldürülüyor. Kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiçbir dönem yaşamadıkları kadar şiddet ve baskı altında. 2013’de 237 kadın öldürüldü. 2014’ün ilk 10 ayında bu sayı 255’e yükseldi. Bunlardan 12 kadın tehdit edildiği için korunma başvurusu yapmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatlarını kaybetti. Sadece Ekim ayında 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl güvencesiz çalışan 101 kadın iş cinayetlerinde hayatını kaybetti”

 

-Kadınlar mutlu yaşasın

 

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğin önemini bir kez daha vurgulamak isteriz. Kadınlar mutlu yaşasın, özgür yaşasın ve huzurlu yaşasın diyoruz. Dünyanın her tarafında kadınlar, aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyorlar. Başta şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu karşı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz”

 

-Kadın cinayetleri, çocuk işçiler, çocuk gelinler, cinsel istismara uğrayan çocuklar

“Bugün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri, güvencesiz çalışan kadınların iş cinayetleri yönelimleri nedeniyle öldürülen bireyler, çocuk işçiler, çocuk gelinler, cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu mücadelenin topyekün, örgütlü ve dayanışma içinde yaşamamız gerektiğini bizlere gösteriyor. Kadınların evde, sokakta yada çalıştığı yerlerde kadın oldukları için yaşadıkları baskı, şiddet ve sömürünün arkasında ideolojik bir saldırının olduğunun bilincindeyiz ve kadınların sahip oldukları tüm farklılıklarına rağmen maruz kaldıkları sömürünün aynı olduklarını biliyoruz. Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden bu zihniyete karşı bulunduğumuz her noktada kadın olmak ortak paydasında örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizi güçlendirerek mücadele edeceğiz. Emeğimize, bedenimize sahip çıkacağız. Sevginin, Huzurun, barışın ve insanca bir yaşamın yeşermesi için sesimizi daha da yükseltiyor ve diyoruz ki; “KADINLAR YAŞASIN diye YAŞASIN KADINLAR!”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.