Dolar 32,3143
Euro 35,1060
Altın 2.290,78
BİST 9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

188. Zabıta haftası Dalaman’da kutlandı

188. Zabıta haftası Dalaman’da kutlandı
REKLAM ALANI
Eylül 5, 2014 2:51 pm
1.601
A+
A-

188. Zabıta haftası Dalaman’da kutlandı

Her yıl 1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan zabıta haftası bu yıl Dalaman’da kutlandı.
Dalaman, Ortaca, Köyceğiz ilçe belediye zabıtalarının katılımlarıyla gerçekleşen tören Cumhuriyet meydanında saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması, Atatürk Anıtına çelenk konulması ve günün anlam ve önemini belirten konuşmayla devam etti.
Dalaman Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Kılınç yaptığı konuşmasında; “Belediye Zabıta teşkilatının 188. kuruluş yıl dönümünde tüm zabıta çalışanlarımıza başarılar dilerken, zabıta haftasının ilçemize, ilimize ve tüm yurdumuza hayırlar getirmesini temenni ederim.
Zabıta haftası Eylül ayının ilk haftası olan 1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanmakta olup, Zabıta haftasını Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz zabıtaları olarak birlikte kutlamaktayız.  Bu kutlamaya geçen yıl Ortaca belediyesinde başladık, bu yıl belediyemizde kutluyoruz, gelecek  yıl nasip olursa Köyceğiz belediyesinde kutlanacaktır.
188. Yılını kutluyoruz
“Zabıta teşkilatının 188. yılını gururla kutlamaktayız. Belediye zabıtası bulunduğu il, ilçe veya beldenin düzenini muhafaza eden, halkın esenlik, sağlık ve huzurunu koruyan, yetkili organların bu amaçla alacakları kararları uygulayan özel kolluk olarak tanımlanmıştır”
Belediye Kanununda
“Belediye Zabıtaları 5393 sayılı belediye kanunu’nun 51. maddesinde “Belde halkının sıhhat selamet ve sağlığının korunması amacıyla yetkili kurum kuruluşlar tarafından alınmış kararlar ve ilgili mevzuat ile kendisine verilen görevleri belediyelerde takip etmekle” görevlendirilmiştir”
24 Saat hizmet veren birim
Belediye zabıta teşkilatı 1826 ihtisap nezaretinin kurulması ile teşkilatlanmış Cumhuriyet döneminde bir süre emniyet teşkilatı içinde bir birim olarak faaliyet göstermiştir. 18502 sayılı belediye kanunu ile birim olarak yerini almıştır. Belediye zabıtası çalışma esnasında mesai saati ve tatil günü gözetmeksizin günün 24 saati hizmet veren tüm kent halkıyla el ele, onlarla bütünleşerek hemşehrinin sorunlarına birlikte çareler arayıp bulmakla görevlidir. Görevini yaparken önceliği ceza değil eğitici, öğretici ve yol gösterici olarak halkını bilinçlendiren ve ortak sorunlara en iyi çözümü, yöre halkının katılımıyla beraberce ortaya çıkarmaya amaçlayan bir anlaşla görev yapmaktadır. Görevini yaparken hemşehrisine karşı nezaketli güler yüzlü adaletli olmalıdır.
Personel takviyesi yapılması gerekiyor
“Büyükşehir yapılanması ile zabıta hizmeti sunulan nüfus iki katına çıkmıştır. Mevcut personel sayısı ile halkımızın ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanmaktayız. Bölgemizde bulunan zabıta teşkilatlarımıza personel takviyesi yapılması gerekmektedir. Zabıta teşkilatlarının güçlendirilmesi demek belde halkının huzur ve esenliği ile ilgili hizmet kalitesinin artması demektir. Ben birkez daha zabıta teşkilatının 188. kuruluş yıldönümünün başta bölge belediyelerimiz olmak üzere tüm belediyelerimize hayırlar getirmesi dileğimle”dedi.
Törene ; Dalaman Belediye başkanı Muhammet Şaşmaz, Dalaman İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş, Dalaman Malmüdürü Ekrem Atar, Dalaman, Oraca, Köyceğiz belediye zabıta çalışanları ve amirleri katıldı.
Belediye parkında kahvaltı
Cumhuriyet meydanındaki törenin ardından Dalaman belediye parkında Dalaman, Ortaca, Köyceğiz belediye zabıtalarına ve amirlerine kahvaltı ikram edildi.
Şaşmaz’dan Teşekkür ve Tebrik
Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz Belediye Parkında Zabıta haftası etkinlikleri çerçevesince düzenlen kahvaltıda yaptığı konuşmasında ; ” İlçemizde düzenlenen Zabıta haftasının 188. yıldönümü kutlaması etkinliğine 3 ilçemizin katılımıyla gerçekleşmesi örnek  bir dayanışmadır. Bu organizasyondan dolayı katılımcılara teşekkür eder,188. Kuruluş yıldönümü olan Zabıtalar haftasını tebrik ederim” dedi.
Ortaca Zabıta Fahrettin Külahlı Kahvaltıda yaptığı konuşmasında; “Büyükşehir statüsüne geçtikten sonra zabıtacıların işi zorlaştı, mevcut nüfus 2’ye katlanınca az olan personel yetersiz geliyor, bu konuda çalışmaların yapılması halkımız ve görev yapan arkadaşlarımız için daha verimli olacaktır”dedi.
Külahlı “Ortaca Belediye zabıtası olarak bizi burda ağırlayan Dalaman Belediye başkanı Muhammet Şaşmaz’a ve Zabıta arkadaşlarımıza  teşekkür ederim”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.