Dolar 32,5678
Euro 34,9466
Altın 2.425,29
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C
REKLAM ALANI
Mayıs 26, 2017 6:38 am
1.410
A+
A-

Muğla Milletvekili Avukat Akın Üstündağ;

“Göcek tüneline yapılan zamlar vatandaşı bıktırdı”

Göcek tüneline her yıl yapılan yapılan zamlar vatandaşı bıktırdığını açıklayan Muğla Milletvekili Avukat Akın Üstündağ, Göcek tünelinin peşini bırakmıyor.

Üstündağ, Seçimlerde ücretsiz olacağı sözü verilmesine rağmen Göcek Tüneline her yıl olduğu gibi yine zam yapıldı. Halk arasında “Deli Dumrul Tüneli” olarak adlandırılan Göcek Tüneli Türkiye’nin ücretli tek tüneli olma özelliğini koruyor.

Üstündağ, Göcek tünelini yine meclis gündemine taşıdı. Yap-İşlet-Devret modeli ile işletilen Göcek Tünelinin yanında 2. Tünel yapılmasına rağmen bu tünelin hala işletmeye açılmadığını, Tüneli işleten şirketle anlaşma yapılacağı söylenmesine rağmen hala bir neticenin çıkmadığını, geçiş yapılan tünelin standartlara uygun olmadığı gibi ayrıca bakım ve onarımının da yapılmadığını, bu haliyle tünelin tehlike arz ettiğini belirttikten sonra, zamanın Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından ücretsiz olacağı vaat edilmesine rağmen  fahiş ücretinin ortadan kaldırılması bir yana her yıl olduğu gibi yine yüksek oranda zam yapıldığını bu zammın bölge halkı tarafından büyük tepki yarattığını belirterek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet  Arslan tarafından cevaplanmak üzere bir soru önergesi verdi ve Göcek Tüneli sorununun çözülmesini istedi.

Akın Üstündağ’ın soru önergesi şöyle; 

 

Muğla’yı Fethiye ve Antalya’ya bağlayan 950 metre uzunluğundaki Göcek tüneli geçiş ücretlerine zam yapıldı. Ücretsiz diye yapılan 2.tünel ise bir türlü işletmeye açılmamış, kaderine terk edilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Ahmet DAVUTOĞLU’ nun 2015 seçimleri öncesi “Bedava olacak” dediği Göcek tüneline bırakın ücretsiz olmasını, her yıl olduğu gibi  yine zam yapıldı. Türkiye’nin tek geçiş ücretli tüneli özelliğini koruyan ve halk arasında Deli Dumrul Tüneli olarak adlandırılan Göcek Tünelini Yap-İşlet- Devret usulü ile işleten şirketle anlaşma yapılacağı ve görüşmelerin devam ettiği söylenmesine rağmen hala bir somut netice ortada yoktur. Tünelde uygulanan mevcut fahiş fiyat yeterli görülmeyerek, zaten büyük tartışma yaratan geçiş ücretleri birinci sınıf araçlar (otomobil) için 4.5 liradan 5 liraya, ikinci sınıf araçlar için (kamyonet) 6 liradan 7 liraya, üçüncü sınıf araçlar (dingilli kamyon) için 9 liradan 10 liraya, dördüncü sınıf araçlar (TIR) için 13 liradan 15 liraya yükseltilmiştir. Yapılan bu zam başta turizmciler olmak üzere, bölge halkı tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştır.

2015 Haziran seçimlerinde eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Muğla’da yaptığı mitingde,  “Dalaman ile Fethiye’yi birleştiren Muğla’yla, Antalya arasında bağ kuran Göcek  Tüneli ücretsiz olacak inşallah” demesine rağmen. Bu vaadi bu güne kadar gerçekleşmemiştir.

 

Bu kapsamda;

 

1.Ülkemizde 950 metre uzunluğunda olup da 5.00 TL. geçiş ücreti olan veya ücretli olan başka bir tünel var mıdır? Bu tünelin geçiş ücreti kim tarafından ve neye göre belirlenmektedir? Tüneli işleten firma istediği zaman zam yapabiliyor mu?

 

  1. 2015 Aralık Ayı’nda tamamlanan ve 2016 Haziran Ayı’nda açılacağı duyurulan ikinci tünel bu güne kadar niçin açılmamıştır, ne zaman açmayı düşünüyorsunuz?

 

  1. Göcek Tünelini işleten şirket ile yapılacağı söylenen anlaşmaya ilişkin görüşmeler ne aşamadadır. Böyle bir görüşme yapılmış mıdır? Anlaşma olmadıysa mezkur şirketin sözleşmesi feshedilerek tünelin ücretsiz olması niçin düşünülmüyor?
  2. Göcek tüneli eski ve bakımsız olması, standartlara uygun olmaması nedeniyle tehlike arz etmesine rağmen, bakım ve onarımı niçin yapılmamakta ve standartlara uygun hale getirilmektedir? Dedi.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.