Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

11 yaşında gözünü milli takıma dikti

11 yaşında gözünü milli takıma dikti
REKLAM ALANI
Ocak 8, 2014 7:25 pm | Son Güncellenme: Ocak 8, 2014 7:26 pm
1.471
A+
A-

ZÜMRA 2 46 - 11 yaşında gözünü milli takıma diktiZÜMRA İM 1 3 - 11 yaşında gözünü milli takıma diktiZÜMRA 2 15 - 11 yaşında gözünü milli takıma dikti11 yaşında gözünü milli takıma dikti

Babasının desteğiyle 6 yaşında karateye başlayan ve 11 yaşında dünya üçüncüsü olan Zümra Rezzan İm hedefini milli takım olarak belirledi.

Ortaca’ya bağlı Dalyan beldesinde fazla sosyal aktivite olmadığı için küçük yaşta babası tarafından karateye başlatılan Zümra Rezzan İm, geçen ay Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlenen Fudokan Karate-Do Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazandı.

Avrupa Karate Şampiyonası’nda da 1 altın, 1 bronz madalya alan İm’in katıldığı birçok müsabakada şampiyonluk madalyası bulunuyor.

-Hedefim milli olak

44 ülkeden bin 90 sporcunun katıldığı dünya şampiyonada üçüncülük elde eden İm, karateye 6 yaşında babasının desteğiyle başladığını söyledi.

İlk olarak Antalya’da düzenlenen okular arası karate turnuvasına gittiğini ve orada üçüncü olduğunu anlatan İm, “Daha sonra Shotokan-Fudokan Avrupa Karate Şampiyonası’nda Avrupa şampiyonasında altın bir de bronz madalya aldım. Bursa’da yapılan müsabakada da 4 altın 3 bronz madalya elde ettim. Prag’da düzenlenen Fudokan Karate-Do Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya kazandım” dedi.

İm, yarı yıl tatilinde düzenlenecek olan milli takım seçmelerinde birinci olarak milli sporcu olmayı hedeflediğini ifade etti.

– Odayı çalışma salonu yaptı

Dalyan’da sosyal aktivite olmadığı için 5 yaşında Zümra’yı karateye başlattığını belirten baba Aşkın İm şunları söyledi:

“Zümra daha sonra da karateyi severek kulüp bazında başarılar aldı. Ailece bizi gururlandırdı. Ben de kendi oturma odamızı Zümra için çalışma, fitness salonu yaptık. Daha rahat çalışabilmesi için ona her türlü imkanı sağlamaya çalıştık. Kızımın milli takıma girmesi bizi daha da gururlandıracak. İnşallah daha çok çalışarak milli takıma gireceğini düşünüyorum. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.”

-Sürekli yükselen grafiği var

Avrupa ve Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Ortueta Espinos’un Başdanışmanı, Türkiye Karate Federasyonu (TKF) Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Oruç ise, karateye ilk başladığından beri Zümra’yı tanıdığını ve çok yetenekli bir sporcu olduğunu söyledi.

Babasının işini gücünü bırakarak Zümra’yı Ortaca, Fethiye ve özel salonlarda yapılan antrenmanlara götürdüğünü belirten Oruç, “Çok büyük bir özveri gösteriyor. Başarı da zaten bilinçli çalışmayla gelir. Aile olarak da imkan verildiği zaman bizim sporcularımız Avrupa ve dünyada neler yaptıklarını kanıtlıyorlar” diye konuştu.

Geçen ay Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da yapılan Fudokan Karate-Do Dünya Şampiyonası’nda Zümra’nın dünya üçüncüsü olduğunu hatırlatan Oruç sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu küçümsenecek bir derece değil. Binlerce sporcunun katıldığı bir şampiyonada ilk üçe girebilmek ve kürsüde olabilmek çok güzel. Grafik olarak Zümra ona harcanan zamanın ve eforun fazlasıyla karşılığını veriyor. Yarıyıl tatilinde yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nda da Zümra’nın ilk üçte olacağına inanıyorum. Dolayısıyla milli takım seçmelerinde de başarılı olacağını düşünüyorum. Zümra şimdiye kadar başarılarını kulüp bazında yaptı. Bu başarılarını milli takım bazında da yapacağını umuyorum. Çünkü onda o yetenek var. Biz de federasyon olarak elimizden gelen desteği sağlayacağız.”

-Hedef 2015 Dünya şampiyonası

Zümra’yı şampiyonalara hazırlayan hocası Reyhan Kıvrak Koşar “Zümra çok azimli bir sporcu ve istikrarlı, bazı sporcu vardır azimlidir isteklidir ama istikrarı devam ettirmez. Zümra her seferinde bir tık daha fazla koyarak giden bir sporcu. Türkiye şampiyonalarına katılacak. Önümüzde yakın tarihte küçükler, yıldızlar şampiyonası hedefimiz var. Daha sonraki tarihte de 2015 yılındaki yine Fudokan şampiyonası Moskova’da yapılacak. 2015 yılındaki Dünya Şampiyonasındaki hedefimiz şampiyonluktur”

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.