Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Aileleri ikna edilen Suriyeli çocuklar eğitime kazandırılıyor

Aileleri ikna edilen Suriyeli çocuklar eğitime kazandırılıyor
REKLAM ALANI
Nisan 9, 2016 6:31 am | Son Güncellenme: Nisan 9, 2016 6:57 am
1.836
A+
A-

Aileleri ikna edilen Suriyeli çocuklar eğitime kazandırılıyor

AK Parti Muğla OMR_0030 OMR_0032Milletvekili Nihat Öztürk’ün eşi Mübeccel Öztürk, “Suriyeli çocuklar için yürekler buluşuyor” kampanyası kapsamında Dalaman ilçesindeki Suriyelileri evlerinde ziyaret etti.

Marmaris ilçe Sağlık Müdürlüğü ile UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) tarafından başlatılan ve Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün eşi Mübeccel Öztürk tarafından desteklenen “Suriyeli çocuklar için yürekler buluşuyor” kampanyası kapsamında savaş nedeniyle okuldan uzak kalan Suriyeli çocuklar tekrar eğitime kazandırılıyor.

Proje kapsamında Dalaman ilçesinde daha önce çadırlarda kalan ve yaklaşık 1 yıl önce yeni evlerine yerleştirilen Suriyeli aileler ziyaret edildi.

 –  11 Suriyeli çocuğun ailesini ikna etti

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün eşi Mübeccel Öztürk, ilk olarak ziyaret ettikleri Karaçalı Mahallesinde yaşayan Mahmud ailesini, savaş nedeniyle lise eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan 18 ve 19 yaşındaki 2 kızını okula göndermeye ikna etti.

Suriye’nin Kobani kentinde 10. sınıf öğrencisi olan Talivan (19) ve Dilcan Mahmud (18) savaş nedeniyle mülteci olarak Türkiye’ye gelmek zorunda kaldıklarını söylediler.

Okumak istediklerini anlatan Talivan, “Küçük kardeşlerimiz okula gidiyor. Biz de okumak istiyoruz ancak, kardeşlerimizin okuması için çalışmamız ve ailemize destek olmamız gerekiyor. Şimdi ben ve kardeşim için destek olacaklar ve biz de okula gideceğiz. Türkiye’de kalıp öğretmen olmak istiyorum. Kardeşim de doktor olmak istiyor” dedi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün eşi Mübeccel Öztürk, Dalaman ilçesinde eğitim çağına gelen 6 – 11 yaş arasında toplam 81 Suriyeli çocuk bulunduğunu söyledi.

Dalaman’da yaşayan Suriyeli çocuklardan sadece 14’ünün okula gittiğini belirten Öztürk, “Kampanya ile Suriyeli ailelerimizin eğitim ve sağlık sorunlarını gidermeyi amaçlıyoruz. Kimse düzenini bozmak ve savaş ortamında yaşamak istemez. Türkiye olarak uzattığımız her el bize sevgi olarak dönecektir.” diye konuştu.

 Öztürk, okumanın her çocuğun hakkı olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

“Özellikle spor ve eğitim alanında çok başarılı Suriyeli çocuklarımız var. 12 yaşındaki Talican Mahmud da onlardan birisi. Henüz 5. sınıf ama atletizm ve Badminton dallarında birincilikleri ve çok sayıda madalyası var. Faslı bir mülteci çocuk Fransa’ya gitti. Şimdi Kanada’da bakan. Bence en güzel örnek bu. Bugün de 11 Suriyeli çocuğumuzun daha ailelerini, çocuklarını okula göndermeleri için ikna ettik. Onlara her türlü eğitim, spor malzemesi ve maddi desteği sağlayacağım.”

Proje kapsamında Dalaman ilçesinde yaşayan Suriyeli ailelere giyecek ve kırtasiye yardımı yapıldı.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.